Weet wat je nodig hebt voor huidverzorging

 

 

Een goede huidverzorging heeft meer nodig dan alleen maar de zichtbare uitwerking van de gebruikte middelen. Te veel middelen hebben alleen maar uiterlijk schijn terwijl je toch zeker wilt zijn van de juiste ingredi├źnten en veiligheid voor de huid.

 

Iedereen wilt er mooi, fris en energiek eruitzien. Je wilt dan alles proberen wat je voor wordt gehouden als goed voor de huid. Helaas hebben veel middelen geen goede of verzorgende uitwerking op de huid en laten alleen maar de schijn geven door het uiterlijke effect te geven van wat je wilt zien. Maar wat maakt een huidverzorgingsproduct dan goed voor de huid?

 

Bij huidverzorging let je op twee gebieden die belangrijk zijn:

  • verzorging van de huid
  • bescherming van de huid

 

Je merkt dan ook meteen dat het uiterlijk hierin niet mee wordt genomen. Dit is puur omdat de uiterlijk vertoning een resultaat is goede huidverzorging maar geen doel. Huidverzorging gaat letterlijk om verzorging en bescherming. Een goede verzorging levert op den duur ook de verzorgde of gezonde uitstraling. Kort door de bocht moet je er dan ook van uitgaan dat huidverzorging niet direct het resultaat levert van wat je wilt zien in de uitstraling.

Bescherming

Om de huid te verzorgen is de eerste stap dan ook elke vorm van huidaantasting te voorkomen. Hierbij behandel je de huid tegen de volgende vormen van huidaantasting van buitenaf:

  • UVA en UVB-straling
  • Toxinen uit de milieu omgeving
  • seizoenen- en weersomstandigheden

Verzorging

Verzorging van de huid is meer gericht op de invloeden van binnenin het lichaam nu de externe factoren zijn voorkomen. De huid kan op meerdere manieren worden aangetast waardoor de huid gaat verouderen:

  • de huid wordt onvoldoende vochtig gehouden
  • de huid wordt behandeld met chemische middelen
  • bij de overgang wordt de collageenproductie minder

 

Met het gebruiken van middelen die wetenschappelijk zijn onderbouwd is hierdoor meer inzicht voor de consument om direct te weten waar een middel goed voor is. Bijvoorbeeld SkinCeuticals heeft een wetenschappelijk onderbouwing op het herstellend vermogen van de huid.

Huid laseren

Naast het gebruiken van verzorgende huidmiddelen zijn er ook meer klinische manieren om de huid goed te verzorgen en met name het verbeteren van de collageenproductie. Wanneer collageen minder aangemaakt wordt dan droogt de huid uit, wordt de huid minder elastisch en vertoont de huid rimpels.

 

Voor het behandelen van de collageenproductie kun je een fractional laser behandeling ondergaan. Hierbij wordt water in de huidcellen gelaserd en zorgt voor verdamping. Hiermee wordt de collageenproductie gestimuleerd wat zorgt voor een stevige en soepele huid. Hiermee wordt de veroudering van de huid afgeremd.

 

Uiteindelijk weet je zelf wat schadelijk is voor de huid zoals het gebruiken van te veel chemische middelen. Je ziet zelf ook wel hoe je huid erbij staat wanneer deze onderhevig is aan verschillende omstandigheden. Maar vooral is het belangrijk te weten wat goed is voor de huid en op welke manieren dit te behandelen is met welke middelen.

 

Geef een reactie