Wat kan ik doen tegen genitale wratten? 

Genitale wratten wat zijn dat nou eigenlijk? En belangrijker nog hoe kom je ervan af? Genitale wratten zijn meestal goedaardige huidafwijkingen die ontstaan na een infectie met een virus. Genitale wratten kunnen ontstaan op de plaats van de infectie maar ook rondom de plaats. Ze zitten op verschillende plaatsen, de geslachtsdelen van de vrouw of man, scrotum en anus. Genitale wratten op de geslachtsdelen wordt ook wel een SOA genoemd. En deze wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus afgekort naar HPV. Dit virus is erg besmettelijk. En kan gemakkelijk overgedragen worden tijdens onveilige seks. Maar overdragen kan ook via kleding of een handdoek. Onveilig seksueel contact is dus niet altijd de boosdoener. Genitale wratten hebben een meestal vlezig, huidkleurig tot roze uiterlijk. Ook  kunnen ze er bloemkoolachtig uitzien en boven de oppervlakte van de huid uit komen. Je kunt er één of meerdere hebben. 

Zijn genitale wratten gevaarlijk? 

Genitale wratten zijn met name vervelend, het oogt niet fris en vaak jeukt het. Het HPV virus is niet kankerverwekkend. Verder is diegene die het virus draagt wel besmettelijk. Een groot nadeel van het HPV virus is dat na behandeling het virus vaak nog in de huid blijft zitten. Zo blijft men besmettelijk en kan het probleem zelfs terugkeren. 

Moet ik mijn partners inlichten? 

Vaak worden genitale wratten overgedragen door seksueel contact. En het is een virusinfectie. Vandaar dat, hoe moeilijk het ook is, van belang is om partners wel in te lichten. De wratten kunnen immers terugkeren en een niet behandeld persoon zal het virus steeds weer overdragen. 

Hoe behandel ik genitale wratten? 

Het is niet noodzakelijk om genitale wratten te behandelen. Er zijn geen risico’s aan verbonden enkel ongemakken. Het gaat dus vanzelf over maar dit kan soms meer dan twee jaar duren! Met een behandeling is dat aanzienlijk korter. Wanneer de genitale wratten jeuken of zelfs pijn doen, dan is het wel aan te raden deze te behandelen. Dit kan met een aanstip middel, Codyline. Codyline is een effectief middel die het HPV virus bestrijd. De ervaringen over Codyline zijn dan ook goed te noemen. Het middel is makkelijk te gebruiken. Codyline kopen doe je tegenwoordig online, een doktersrecept is niet nodig. Het middel wordt vervolgens discreet en snel verstuurd zodat je er weer snel vanaf bent! 

Geef een reactie