Hoe kom je af van overmatig zweten?

Overmatig zweten is niet alleen lastig, maar tast je zelfverzekerdheid ook nog aan. Wanneer je uit huis gaat wil je je geen zorgen maken over je lichaamsgeur en of het weer eens tijd wordt om een nieuwe laag deodorant te smeren. Het is niet iets dat je gemakkelijk kunt bedekken, want naast de geur kunnen er ook zweetplekken ontstaan die je gewoon niet kunt bedekken. Hier zijn er enkele tips om je hierbij te helpen.

Je lichaam zweet omdat het je lichaamstemperatuur in stand probeert te houden. de weet verdampt, maar niet zonder kenmerken achter te laten. Allereerst is het beter om normale deodorant achter te laten en om te kiezen voor anti-transpirerende deodorant. Deze kan de zweetklieren voor een tijdje kalmeren. Gebruik het niet te vaak, want het is ook niet goed om de natuurlijke werking van je lichaam teveel tegen te gaan.

Je kunt ook beter op je kleding letten. Kies voor iets luchtigs dan een hele maatpak die helemaal geen lucht binnen laat dringen. Een mouwloos hemd kan al veel verschil uitmaken. Wanneer je alleen bent, haal je je jas dan weg en geniet je van de koude lucht. In de zomer is het beter om geen donkere kleding aan te trekken, want dat trekt warmte aan. Wit is dus een betere keus.

Werk kan soms ook een grote invloed op je hebben. Stress is ook een reden waarom je flink door de dag heen transpireert. Misschien wordt het dus tijd om naar een sportschool de gaan en je frustraties daar af te werken. Het is ook een plek waar je ongestoord kunt zweten en je zorgt er tegelijkertijd voor dat je lichaam minder stresshormonen maakt.

Je kunt ook een oogje gooien op je eten. Bepaalde gerechten die vol zitten met peper, uien, knoflook en voedingsmiddelen die veel suiker bevatten kunnen vol zitten met geharde olie. Ze stimuleren je dan juiste om te zweten. Je kunt ze vermijden en liever kiezen voor groenten, vis, vers fruit en volle granen. Het is ook beter om cafeïne te vermijden, omdat die ook een groot invloed hebben op zweten.

Andere middelen die je kunt gebruiken.

Helpen deze tips je niet, dan is het misschien tijd om een nieuwe richting op te gaan. Zweetikveel.nl staat vol tips en producten die je kunnen helpen met je probleem.

Geef een reactie