Help! Mijn ogen worden slechter

Jarenlang kon je eigenlijk wel alles zien en lezen, maar toch merk je dat het de afgelopen tijd erg achteruit gaat. Je kan gezichten niet meer goed zien van ver of je kan je boek amper meer lezen. Wat kan je doen en waar kan dit dan eigenlijk aan liggen?

Opticien

Als de ogen in een langere periode achteruit gaan, dan is het waarschijnlijk tijd voor multifocale lenzen. Als je ogen in een redelijk korte periode achteruit gaan, is het waarschijnlijk een zaak voor de dokter en kan het ook ergens anders aan liggen.

 

Ouderdom

Als je een jaartje ouder wordt is het vaak ook normaal dat je ogen erop achteruit gaan. Dit geldt eigenlijk voor alle organen in het liggen. Hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt op afwijkingen. Het zou dan kunnen zijn dat je een andere sterkte moet nemen.

 

De bril zelf

De bril zelf heeft ook niet altijd een positieve uitkomst, ook al moet je het wel dragen. Je draagt een bril om eigenlijk weer scherp te gaan zien. Als je bijvoorbeeld een bril gebruikt voor verre afstanden, dan is het vaak zo dat je de bril dus de hele dag ophoudt. Dit betekent dus ook dat je hem ophoudt, ook al kijk je naar iets dichtbij. Dit is eigenlijk overbodig. Dit betekent dus ook dat het ook zich continu moet aanpassen aan. Dit lukt nog wel als je erg jong bent maar naarmate je ouder wordt, is dit lastiger voor het oog.

 

Merk jij nu ook dat je ogen er slechter op worden en je dingen niet meer zo goed kan lezen? Kom dan nu je lenzen bestellen.

 

Geef een reactie