Gaat u ook afvallen?

 

Het einde van het jaar komt alweer inzicht. Dit is ook weer de tijd van de goede voornemens. Ik denk dat het veilig is om te stellen dat afvallen één van de meest voorkomende goede voornemens is.

 

Elk jaar beginnen er weer talloze mensen enthousiast met een dieet of gaan meer sporten. Maar hoeveel mensen houden dit ook vol? Dat zijn er helaas niet al te veel. En dat is echt zonde.

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn dieet wel volhoud?

Het begint natuurlijk bij uzelf. u moet zelf de motivatie opbrengen om ten eerste aan een dieet te beginnen en dit vervolgens ook vol te houden. Toch zijn er een aantal basistips die u hierbij kunnen helpen.

 

  1. Zorg voor lekkere, makkelijke en gevarieerde gerechten.
  2. Zorg ervoor dat u op tijd eet. Wacht niet tot het moment dat u echt honger heeft en dan pas gaat eten.
  3. Doe uw boodschappen nadat u gegeten heeft. Dit helpt ontzettend om gezonde boodschappen te doen en ongezonde snacks te laten staan.
  4. Zorg ervoor dat u geen ongezonde snacks in huis heeft. Op die manier is de verleiding veel gemakkelijker te weerstaan.

 

Dat weet toch iedereen?

Waarschijnlijk zult u denken dat u dit ook zelf wel had kunnen verzinnen. Dat is waarschijnlijk ook wel zo, maar toch gaan veel mensen hiermee de fout in. Je moet het niet moeilijker maken dan het is, maar zorg er gewoon voor dat u de juiste voorwaarden schept om de kans op het slagen van het afvallen te vergroten.

 

Er zijn altijd wel recepten te vinden die binnen uw dieet passen die u ook echt lekker vindt.Op deze manier maakt u afvallen leuker en gemakkelijker, wat ook de slagingskansen weer doet toenemen.

 

Stel uw doelen

Wat ook belangrijk is zijn doelstellingen. Hoeveel kilo wilt u kwijt? Op deze manier maakt u het voor uzelf concreter. U zult merken dat u gemotiveerder zult zijn om naar dit doel toe te werken.

 

Wees echter wel realistisch. Doelstellingen werken alleen wanneer deze ook haalbaar zijn. Dit geldt voor zowel het uiteindelijke doels alswel het tijdsbestek. Bijvoorbeeld 10 kilo afvallen in een week is onrealistisch. Aan de andere kant is 10 kilo afvallen in een tijdsbestek van 6 maanden wel haalbaar.

 

Waarom wachten op het nieuwe jaar?

Als u er goed over nadenkt heeft het eigenlijk geen zin om te wachten tot volgend jaar om te beginnen met afvallen. Waarom begint u gewoon niet direct. Dan heeft u een grote kans dat er al een groot gedeelte van het buikvet wegis voordat het nieuwe jaar begint.

Geef een reactie