Frozen shoulder

Heb je last van een pijnlijke schouder? Dan kan dit betekenen dat je te maken hebt met een frozen shoulder. Op deze pagina lees je meer over deze aandoening. Zo lees je niet alleen wat een frozen shoulder precies is, maar ook welke symptomen er komen kijken bij deze schouderklacht. Tot slot lees je wat Echozorg voor jou kan betekenen als je inderdaad een frozen shoulder hebt.

Wat is een frozen shoulder?

Heb je een frozen shoulder, dan is je schoudergewricht ontstoken. Door de ontsteking in het schoudergewricht gaat het kapsel dat om het gewricht heen zit, krimpen en verdikken. Hierdoor wordt de schouder stijf en kun je bepaalde bewegingen niet meer gemakkelijk maken of zelfs helemaal niet meer uitvoeren. Heb je een frozen shoulder, dan is het verrichten van alledaagse activiteiten als wassen, aankleden en koken veel moeilijker of soms zelfs onmogelijk.

De symptomen van een frozen shoulder

Een frozen shoulder ontwikkelt zich geleidelijk. Heb je een frozen shoulder, dan doorloop je altijd drie stadia met verschillende symptomen. Het eerste stadium wordt ook wel de bevriezing fase genoemd. In dit stadium ontstaat er een vervelende pijn in de schouder, die je continu voelt. Door de pijn neemt ook de beweeglijkheid van de schouder af.

In het tweede stadium van de frozen shoulder, de bevroren fase, voelt de schouder stijf aan. Hierdoor neemt de beweeglijkheid van de schouder verder af. Wel doet de schouder minder pijn. Het laatste stadium van de frozen shoulder wordt ook wel de ontdooifase genoemd. Tijdens deze fase nemen de stijfheid en pijn af. De bewegingsmogelijkheid van de schouder neemt toe, gevolgd door volledig herstel.

Frozen shoulder? Bel Echozorg

Heb je last van een frozen shoulder? Blijf dan niet zitten met de vervelende klachten die bij deze schouderaandoening komen kijken, maar neemt contact op met Echozorg. De specialisten van Echozorg voeren een compleet onderzoek voor diagnose uit en stellen op basis van dit onderzoek een behandelplan op maat op.

 

Geef een reactie