Een hond nemen: Wat is belangrijk?

 

Een hond nemen is een grote beslissing. Zit jij erover na te denken om een hond te nemen, maar twijfel je nog over of dit wel een goed idee is? Wat is nou belangrijk om te overwegen bij het maken van deze keuze? En stel je besluit uiteindelijk een hond te nemen, wat is dan belangrijk om te weten? In deze blog zet ik deze dingen op een rijtje, zodat jij straks de goede keuze kan maken en voorbereid bent op je nieuwe vriend.

 

Tijd genoeg?

Wat voor mij het grootste nadeel is van het hebben van een hond, is dat het nou eenmaal veel tijd kost. Misschien kost het nog net niet zoveel tijd als een kind, maar het komt wel in de buurt. Je moet een hond uitlaten, verzorgen en vermaken. Stel jezelf dus de vraag: Heb ik hier wel tijd voor? Als je een fulltime baan hebt en daarnaast ook nog vele andere verplichtingen hebt, wordt het hebben van een hond erg lastig. Je moet dan altijd nadenken over het regelen van een oppas of wie je hond dan uit gaat laten. En het is natuurlijk voor de lieve viervoeter ook niet gezellig als hij de hele dag alleen zit. Stel je hebt een hele flexibele baan of honden zijn bij jou welkom op de werkvloer, dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. Denk hier dus eerst goed over na en informeer wellicht bij je werkgever wat er te regelen valt.

 

Jeuk, uitslag en andere kwaaltjes

Misschien heb jij in je jeugd al wel eens een hond gehad. Dan zal dit hoogstwaarschijnlijk niet op jou van toepassing zijn. Mocht je nou nooit een hond gehad hebben, dan raad ik je voor de zekerheid een allergietest te doen bij de huisarts. Ik heb al zo vaak verhalen gehoord van mensen die een hond of kat in huis namen en toen erachter kwamen dat zij, hun partner of kind allergisch waren voor het beestje. Dit zou natuurlijk hartverscheurend zijn. Je raakt dan net gehecht aan je nieuwe huisdier, en dan moet je hem weer afstaan omdat je een allergie blijkt te hebben. Neem dus het zekere voor het onzekere, en check dit even bij de dokter!

 

Een goed begin is het halve werk

Heb jij er goed over nagedacht en besloten om een hond in huis te nemen? Hartstikke leuk! Maar voordat je in je enthousiaste bui meteen naar de dierenwinkel rent om een hond te kopen, zorg dan eerst dat je huis helemaal ‘huisdier-proof’ is. Je zult nog versteld staan van wat je allemaal nodig hebt om je nieuwe liefde te verzorgen. Met deze tip is het heel simpel: Kies 1 groothandel die veel producten heeft, zoals Henry Schein, en schaf hier alles in 1 keer aan. Je bent dan zo klaar en hebt meteen alles in huis wat je nodig hebt.

 

 

Geef een reactie