E-smoking: de voordelen van deze steeds populairdere trend op een rijtje

Elektrisch roken is steeds populairder. Steeds meer rokers vervangen hun tabak sigaret voor een e-sigaret, en ook mensen die eerder niet rookten beginnen soms met e-smoking. Het roken van tabak neemt af doordat de regelgeving hieromtrent helaas steeds strenger is, en omdat de negatieve effecten op de gezondheid toch ook wel steeds bekender zijn onder mensen. E-smoking is ook niet geheel ongezond, zo laat onderzoek zien, maar trekt desalniettemin steeds meer mensen aan. Wat zijn de voordelen van deze vorm van roken, en biedt e-smoking nu echt iets waar je net zo van kunt genieten als het roken van een goede sigaret?

1. Gezondheid

Een eerste voordeel van e-smoking is dat het toch wel een stuk gezonder is dan het roken van tabak. Er zitten namelijk een stuk minder schadelijke stoffen in. De teer die bij tabak zit ontbreekt, evenals de koolmonoxide en stikstofmonoxide die slecht zijn voor je hart, vaten en longen. Door het ontbreken van veel schadelijke stoffen tast het je lichaam een stuk minder aan en is het een stuk minder risicovol. De meest schadelijke stof die je nog wel consumeert bij elektrisch roken is nicotine. Dit is ook de stof die verslavend is voor rokers. Wel heb je bij e-smoking zelf de hoeveelheid nicotine die je rookt in de hand. Je kan zelfs gaan voor nicotinevrije e-liquids (de vloeistoffen in de e-sigaret die je rookt).

2. Praktisch

Volgens veel mensen is e-smoking ook praktischer. Het produceert geen rook die je goed ruikt en het is ook niet brandgevaarlijk. Om deze redenen is het op veel meer plekken toegestaan dan gewoon roken. Daarnaast heb je, omdat je altijd één sigaret rookt, geen asbak nodig en is het wat compacter om mee te nemen dan een heel pakje sigaretten.

Wat vooral ook praktisch is aan e-smoking, is dat je het niet – zoals bij gewone sigaretten – bij een supermarkt hoeft te kopen, en ernaar hoeft te vragen bij een medewerker. Je hoeft maar één keer een e-sigaret aan te schaffen. De e-liquids moet je wel opnieuw aanschaffen, maar deze kun je ook gemakkelijk online bestellen!

3. Goedkoper

Tenslotte is e-smoking goedkoper dan gewoon roken. Tabak roken is helaas enorm duur geworden als resultaat van wetgeving tegen roken. Iets waar veel actieve rokers last van hebben. E-smoking is goedkoper, omdat je eenmalig je sigaret aanschaft. De e-liquids schaf je dus wel opnieuw aan, maar deze zijn een stuk minder duur en hier staan een stuk minder accijnzen op. E-liquids zijn er overigens in talloze smaken. En zoals ik eerder noemde kun je variëren in de hoeveelheid nicotine. Zo is er voor ieder wat wils, voor elke roker een e-liquid waar hij/zij goed van kan genieten. Op deze website vind je een groot assortiment e-liquids.

Dat e-smoking even lekker is als een goede sigaret blijft voor veel mensen een niet geheel ware uitspraak. Ook is het niet geheel ongezond, en zitten er bepaalde stoffen in die, als je ze actief gebruikt, na lange tijd effect kunnen hebben op de gezondheid. Wel is het vele malen gezonder en ook een stuk goedkoper dan tabak roken. En het is altijd leuk om iets nieuws te proberen, toch? Wie weet vind je het wel een top alternatief voor je gewone sigaret.

 

Geef een reactie