De waarheid over supplementen tegen artrose en gewrichtspijn

Veel mensen krijgen op latere leeftijd last van hun gewrichten, en kunnen hierdoor vaak minder soepel bewegen. Door versleten kraakbeen in de gewrichten kan het heel pijnlijk zijn om bepaalde bewegingen te maken. Het is begrijpelijk dat dit voor veel mensen frustrerend is: het bewegen van bepaalde ledematen neem je natuurlijk als een vanzelfsprekendheid. Je doet dit gedurende je hele leven zonder er ook maar bij stil te staan. Als dit pijnlijk wordt en je dit minder soepel kunt doen, worden veel dingen die eerst vanzelfsprekend waren ineens een stuk lastiger. Ook wordt het moeilijker om gezond en fit te blijven door middel van beweging, wat het nog erger maakt.

Waarom supplementen?

Om deze vervelende en beperkende symptomen te bestrijden, wordt er onder andere vaak gewezen naar supplementen. Deze kunnen helpen bij de aanmaak of het herstel van kraakbeen, door bouwstoffen van kraakbeen aan je lichaam te bieden. Twee veelgebruikte supplementen voor kraakbeen zijn Glucosamine en Chondroïtine, dit zijn bouwstoffen voor kraakbeen die het lichaam goed kan opnemen, en die goed de benodigde plekken in het lichaam kunnen bereiken (de gewrichten die het meeste versleten zijn). Zijn deze supplementen daadwerkelijk effectief tegen gewrichtspijn en artrose? En zorgen ze inderdaad voor het herstel van kraakbeen?

Glucosamine en Chondroïtine

Er is aardig wat onderzoek gedaan naar de werking van deze supplementen. Ze zijn beiden zeer vergelijkbaar in hun werking. Onderzoek toont aan dat Glucosamine en Chondroïtine vooral effectief is als de oorzaak van gewrichtsslijtage, zoals inspannende activiteiten voor de gewrichten of ontstekingen hierin, ook ophouden. Dan kan het lichaam goed zijn werk doen en de supplementen gebruiken bij het herstel van kraakbeen. De supplementen doen in ieder geval geen enkele schade aan het lichaam.

Daarnaast is het belangrijk van welke kwaliteit het product is. Er worden verschillende Glucosamine- en Chondroïtine-supplementen aangeboden. Glucosamine en Chondroïtine worden altijd gecombineerd met andere stoffen, zoals zwavel of hydrochloride, stoffen die er goed mee samengaan. Het is van belang dat de verhouding van stoffen goed is en dat de combinaties van stoffen goed en zinvol zijn. Daarnaast moet de kwaliteit van de ingredienten goed zijn, en moeten deze puur genoeg zijn.

De supplementen zijn goed te verkrijgen, omdat ze populair zijn. Maar de kwaliteit ervan is dus om iets om op te letten, dit wordt niet altijd in even hoge mate gewaardborgd. Glucosamine en chondroitine online bestellen kan heel gemakkelijk bij glucosamine.com. Hier wordt een goede kwaliteit van het product als prioriteit gesteld, en de supplementen zijn dan ook gekeurd door een onafhankelijk laboratorium.

 

Geef een reactie