De gezondheidsvoordelen van een dagje sauna of wellness

 

Een saunasessie of een dagje wellness is niet alleen heerlijk ontspannend, maar ook nog eens erg gezond! Wist u bijvoorbeeld dat u afvalstoffen uitscheidt tijdens een saunasessie? Dat u een gezondere huid krijgt? En dat de conditie van de aderen beter worden? In dit artikel lichten wij een aantal gezondheidsvoordelen toe van een sauna- of wellness sessie.

 

  1.     Verbetering van doorbloeding

Allereerst zorgt een saunasessie van zo’n 10 tot 20 minuten voor een betere doorbloeding van uw spieren. Zo stijgt uw hartslag tot zo’n 75% wat een metabolisme veroorzaakt. Dit is vergelijkbaar met een stevige wandeling.

 

  1.     Afvalstoffen worden uitgescheiden en gezondere huid

Een andere grote voordeel van een saunasessie is dat door deze doorbloeding uw ontgiftingsorganen worden gestimuleerd hun werk te doen. Hierdoor geven de poriën van uw huid sneller afvalstoffen af en kunt door deze doorbloeding alle lichaamsvloeistoffen op gang krijgen voor een maximaal ontgifting. Daarnaast kan deze bloedtoevoer naar uw huid gaan waardoor er meer voedingsstoffen bij de huid kunnen komen. Dit zorgt voor een gezondere huid.

 

  1.     Ontspanning en vermindering van stress

Een van de meest bekendste voordelen is dat de warmte niet alleen lichamelijk gezond is maar ook ontspannend is voor de geest. Zo kan men heerlijk ontspanning zonder enige afleiding of prikkels, daarnaast zorgen u hersenen ook voor de aanmaak van rustgevende endorfine, waardoor u ontspannen naar huis gaat.

 

  1.     Beter in slaap komen

Een vierde voordeel is dat een saunabezoek ervoor zorgt dat je in een diepere slaap avonds kunt komen. Dit komt doordat net als een bezoek aan de sportschool er veel intensiteit voor het hart is en uw hart sneller gaat kloppen. Hierdoor kunt u s’ avonds sneller in slaap vallen.

 

  1.     Aderen conditie verbeterd

Als laatste wordt de conditie van uw aderen verbeterd. Door de wisseling van temperatuur zetten de aderen uit en krimpen ze weer door de warmte. Hierdoor kan het bloed overal komen en deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat uw anderen worden onderhouden.

Wilt u na het lezen van dit artikel ook op bezoek bij een sauna? Kijk dan eens op Thermen Bussloo.

 

Geef een reactie