Ben je je bril beu? Dit zijn de mogelijkheden!

Draag jij al jarenlang een bril? Dan is het heel goed voor te stellen dat je deze beu raakt. Ben je dus wel toe aan vervanging van je bril? Dan zijn er genoeg mogelijkheden! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor contactlenzen, een ooglaserbehandeling, een lensimplantatie of simpelweg een nieuwe bril. In deze blog bespreken we de opties waaruit je kunt kiezen.

Contactlenzen

Ten eerste kun je ervoor kiezen om contactlenzen te nemen. Vind je het niet fijn om te sporten met je bril op? Of heb je altijd last van beslagen glazen in de winter? Met contactlenzen heb je hier geen last meer van! Het is wel even oefenen om contactlenzen voor het eerst in te doen. Bovendien is een goede hygiëne heel erg belangrijk. Het indoen van lenzen kost iets meer tijd dan het opzetten van een bril. Ook het onderhoud kost je wat tijd. Maar je geniet wel van een hoger draagcomfort en een natuurlijk zicht. Je kijkt namelijk niet meer tegen het montuur van je bril aan en hebt geen last meer van vervormingen. Tot slot vinden veel mensen het een voordeel dat contactlenzen niet zichtbaar zijn voor anderen. Een bril kan namelijk als modegevoelig worden ervaren.

Ooglaseren

Ook kun je ervoor kiezen om je ogen te laten laseren. Dankzij een ooglaserbehandeling kun je hoogstwaarschijnlijk weer genieten van goed zicht. De behandeling is relatief snel gebeurd, je hebt een korte revalidatieperiode en je hebt geen gedoe meer met lenzen en brillen. Er zitten wel een aantal risico’s aan een ooglaserbehandeling. Deze risico’s zijn klein, maar je hebt wel kans op lichtgevoeligheid, een hogere oogdruk of dubbel zicht.

Lensimplantatie

Bij een lensimplantatie wordt er ook brilonafhankelijkheid gecreëerd. Bij een leeftijd tussen de 20 en 55 jaar wordt er een voorzetlens geplaatst. Dit is een lens die wordt geïmplanteerd voor de eigen ooglens en deze geeft je weer goed zicht in de verte. Bij een leeftijd boven de 50 jaar wordt er een vervanglens ingebracht ter vervanging van de eigen lens. Hierdoor kun je zowel dichtbij als veraf weer goed zien.

Nieuwe bril

Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een nieuwe bril. Misschien is je montuur niet meer zo modern, of ben je er simpelweg op uitgekeken. Wil je een nieuwe bril? Neem dan de tijd om een nieuw montuur te gaan uitkiezen. Een professional kan kijken naar je gezichtsvorm, huidskleur en haarkleur en hier een mooi montuur bij uitkiezen. Ook is het vaak mogelijk om een aantal monturen mee naar huis te nemen, om nog eens rustig te passen. Zo kun je ook je naasten eens om hun mening vragen. Vraag dus vooral naar de mogelijkheden!

 

Geef een reactie